Binnenkijken bij Retze en Irma

We kijken binnen bij Irma en Retze van der Honing in Heerenveen bij wie we onlangs een keuken hebben geplaatst.

De oude keuken was het echtpaar al geruime tijd een doorn in het oog. ,,Hij was oud, had veel kastjes en oogde daardoor rommelig. Maar het vervelendste was nog wel dat hij steeds lastiger schoon te maken was”, vertelt Irma. Tijd voor een nieuw en fris exemplaar dus. Toch ging het stel niet over een nacht ijs. ,,We waren al eens bij Decokeuken geweest en vonden de keukens erg mooi. Maar een op maat gemaakte keuken leek ons ook behoorlijk duur.”

Lachend: ,,We dachten, we maken eerst nog wel even een rondje door Ikea.” Maar het vakwerk van Decokeuken verdween maar niet uit hun gedachten en daarom besloten ze om toch maar eens contact op te nemen en te informeren naar de kosten. ,,We zetten ons schrap, maar ontdekten al snel: het valt mee, het past binnen ons budget. En een keuken, die koop je natuurlijk niet elke dag. Dus we wilden het graag goed aanpakken en voor een echt mooie keuken gaan.”

Over de materiaalkeuzes hoefde het echtpaar niet lang na te denken. ,,We wilden graag een blad van composiet en kasten van hout. Dat is duurzaam en daar houden we van.” Wat betreft de indeling waren ze er niet gelijk uit. ,,Ik wist wel dat ik geen bovenkastjes wilde en ik wilde graag een lang aanrechtblad over de hele lengte. Maar over een aantal andere dingen had ik dan weer nooit nagedacht”, zegt Irma.

Germ gelukkig wel en hij kwam met een aantal verrassende ideeën. Zo stelde hij voor om het fornuis voor het raam te plaatsen. Iets waar Irma zelf nooit opgekomen was, maar het bleek een gouden zet. ,,Hierdoor kunnen we veel beter gebruik maken van de ruimte en door het fornuis voor het raam te plaatsen zit je er vanuit de woonkamer niet de hele tijd tegenaan te kijken.” Een ander groot voordeel aan de indeling? ,,Alles is binnen handbereik. Als je staat te koken hoef je alleen maar een rondje te draaien. Lades met bestek, pollepels, koelkast, spoelbak: je kunt zo overal bij. Het is heel efficiënt.”

,,Alles is binnen handbereik. Lades met bestek, pollepels, koelkast, spoelbak: je kunt zo overal bij. Het is heel efficiënt.”

Iets anders waar Retze erg blij mee is, is de diepte van het blad. ,,Het blad is 10 cm dieper dan bij onze oude keuken. Dat lijkt niet veel, maar het geeft echt veel meer comfort.” Ook is het stel blij met het feit dat het nu veel prettiger is om samen in de keuken te staan. ,,In onze oude keuken stond je elkaar heel gauw in de weg, maar door de praktische indeling kun je in de nieuwe keuken probleemloos samen aan de slag.”

De oude keuken wordt dan ook geen seconde gemist en het echtpaar Van der Honing heeft er geen spijt van dat ze de Zweedse woonwinkel links heeft laten liggen. ,,Als je een mooie keuken wilt van goede kwaliteit en met prachtige materialen, dan kunnen we Decokeuken zeker aanbevelen!”

Retze en Irma

Heerenveen

2021

Type keuken: Modern, Hout

Ben je geinspireerd geraakt?