Binnenkijken bij Patrick en Lisanne

We zijn in het Friese Bontebok, bij een wel héél bijzonder huis. Het stel, Patrick en Lisanne, kocht dit monument uit 1725 twee jaar geleden. Wij hadden de eer om de keuken te verzorgen! ‘De oude keuken in het huis was echt nog een jaren ’80 keuken. Dat stond qua verbouwing dus als eerst op het verlanglijstje’, lacht Patrick.

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe keuken voor hun prachtige nieuwe huis, kwamen ze al snel bij Deco Keuken terecht. ‘Mijn vader kwam met het idee. Die kende Deco keuken toevallig’, vertelt Lisanne. ‘Verder wilden en konden we geen standaard keuken nemen. Hij moest op maat gemaakt worden, dus was Deco Keuken de beste keuze’, vult Patrick aan. ‘Het ging allemaal heel soepel. We liepen op een zaterdag naar binnen bij de zaak en kwamen terug met tekeningen die Germ gemaakt had. Hij kon al onze wensen meteen laten zien op de computer, dus dat was heel handig’, gaat Patrick verder. ‘Daarna kwam Germ ook nog bij ons langs om foto’s te nemen, zodat we echt een levensecht voorbeeld hadden.’

“De belangrijkste eis was: de keuken moet bij het huis passen en we wilden graag dat het nostalgisch is voor het oog!”

De keuken moest bij het huis passen, dat was de belangrijkste eis. ‘We wilden dat het nostalgisch is voor het oog, waarbij we ervoor kozen om boven geen kastjes te plaatsen. Het blok zelf kon niet heel groot, en er moesten een vaatwasser en een koelkast in’, vertelt Lisanne. ‘Verder wilden we de oude bedstedes in de keuken in stand houden en kunnen gebruiken, waardoor het tafelblad en een kastje met de hand gemaakt moesten worden’, gaat ze verder.

‘De keuken is helemaal naar verwachting geworden. We wisten met de tekeningen, foto’s en voorbeelden al hoe het zou worden en dat klopt precies’, vertelt Patrick. ‘Het fornuis ben ik toch wel het meest blij mee. Ik kook graag lekker uitgebreid en dit 5-pits fornuis is qua kookgenot een stuk beter’, gaat hij enthousiast verder. ‘Wij vinden het zeker een aanrader. Je rijdt ernaartoe en wordt meteen geholpen met veel betrokkenheid. Onze keuken was schots en scheef, een lastige klus dus. Dat hebben ze prachtig gedaan!’ sluit Patrick af.

Patrick & Lisanne

Bontebok

… 2018

Type keuken: Klassiek

  Terug naar het overzicht

Ben je geinspireerd geraakt?