Binnenkijken bij Lucy

Toen hun vorige keuken steeds meer kuren begon te vertonen en op een gegeven moment zelfs los begon te laten, vond Lucy het echt tijd voor een nieuwe keuken. Decokeuken was meteen een goede keuze, mede doordat ze elkaar al van eerder kenden en dat ze eerder al meerdere meubels bij De Wenloads heeft gekocht.

“Toen we het eerste gesprek met Germ hadden, kwam hij direct bij ons thuis langs. Zo kon hij met eigen ogen zien hoe we ons huis in hebben gericht en welke stijl we mooi vinden. Dat vond ik echt een meerwaarde, volgens mij doen andere keukenzaken dit eigenlijk niet.” Uiteraard heeft Lucy toen ook alle wensen besproken met Germ. “De vorige keuken had best hoge wandkasten, dat wilden we in de nieuwe keuken liever niet. Ook leek het ons leuk om een soort koffiecorner in de keuken te hebben.” Een ander belangrijk punt was dat de plek van het fornuis wel anders mocht. Voorheen zat dit tegen een van de muren in de keuken, maar het zou veel mooier zijn om een L-vorm in een van de keukenbladen te hebben, waar op de hoek dan het fornuis zijn plek kon krijgen. Zo kijk je tijdens het koken de woning in.

Zo gezegd, zo gedaan. Germ ging aan de slag met het ontwerp. “Ik twijfelde nog of ik een eikenhouten keuken met een donker blad of een donkere keuken met een licht blad mooier zou vinden, maar toen Germ zijn eerste ontwerp liet zien en ook de donkere keuken met het lichte blad adviseerde, konden we de knoop doorhakken. Dat werd ‘m!” Het eerste ontwerp dat Germ liet zien, was voor zo’n negentig procent al helemaal goed. Samen hebben ze wat kleine zaken aangepast en geperfectioneerd, waarna de keuken daadwerkelijk gebouwd en geplaatst kon gaan worden.

“Elke keer wanneer ik ’s avonds thuiskom en de keuken in kijk, vind ik het nog steeds een mooie, sfeervolle keuken.”

Nu de keuken helemaal af is, is het elke dag opnieuw genieten. “Het is een prachtige keuken. De stijl en de sfeer van de keuken past zo veel beter bij de rest van het huis en bij ons. Elke keer wanneer ik ’s avonds thuiskom en de keuken in kijk, vind ik het nog steeds een mooie, sfeervolle keuken.” Daarnaast bevalt de nieuwe plek van het fornuis ook heel goed. Toen Lucy met de kerstdagen in de keuken stond om het eten te maken, kon ze nog steeds gewoon met haar gasten praten die in de kamer zaten. Voorheen was dit nooit een optie. Wij twijfelen er geen moment aan, hier zit nog jaren plezier in!

Lucy

Heerenveen

Januari 2024

Ben je geinspireerd geraakt?