Binnenkijken bij Fokko & Wilma

We nemen een kijkje bij Fokko en Wilma in Bontebok. Ongeveer een jaar geleden hebben ze een grote verbouwing in hun huis gehad, waarbij ook de keuken onder handen werd genomen. Voor de nieuwe keuken zijn ze bij Decokeuken uitgekomen. Nu genieten ze elke dag van een prachtige keuken die helemaal naar hun wens is.

Ze kenden Decokeuken al een hele tijd. “In 2010 zijn we daar voor het eerst geweest.” Wat nu Decokeuken en De Wenloads is, zag er toen nog iets anders uit. Daar hebben ze toen kasten en een bankje op maat laten maken, waar ze zeker tevreden mee zijn. Toen ze voor een nieuwe keuken wilden gaan, was Decokeuken eigenlijk de eerste keuze. Ook wilden ze het dit keer gewoon echt goed doen. Een kwalitatieve keuken die helemaal aansluit en nog vele jaren meegaat.

Toen ze de verbouwing aan het plannen waren, kwamen vanzelfsprekend de ideeën voor de keuken bij Fokko en Wilma op. Samen met de architect hebben ze een impressie gemaakt van hoe de keuken eruit zou kunnen komen te zien. Hierin konden ze al veel ideeën kwijt die ze in hun hoofd hadden. De vorm, plaatsing en tot op zekere hoogte de indeling werden al getekend. Toen het tijd was om ook echt een keuken te kiezen, hebben we die tekening bij Germ neergelegd. Hij heeft op basis daarvan het uiteindelijke ontwerp gemaakt. Veel was er niet veranderd, al hebben ze er wel voor gekozen om wel grepen in de keuken te houden. “We dachten eerder nog na om greeploze kasten en lades te kiezen, maar hebben toch voor grepen gekozen. Achteraf zijn we hier heel blij mee.” Verder hebben ze de console nog laten doorlopen tot aan het plafond, terwijl dat in de initiële tekening nog niet zo was.

De nieuwe keuken heeft veel kastruimte, waarvan één een apothekerskast is. “Dat is gewoon een hele fijne kast om in je keuken te hebben.” Verder is de keuken hartstikke praktisch en helemaal ingericht op hoe zij de keuken gebruiken. “De oven zit nu wat hoger dan in de vorige keuken, wat het gebruik heel praktisch maakt.” Ze hebben eerder nagedacht over een stoomoven, maar toen Germ ze vroeg wat voor gerechten ze wilden maken, kwamen ze al snel tot de conclusie dat ze de stoomfunctie waarschijnlijk niet nodig zullen hebben. “We hoeven geen extra luxe apparatuur als je het toch niet gaat gebruiken.”

Fokko en Wilma zijn heel tevreden met hoe de keuken is geworden. “Het is een ruime, lichte en gezellige keuken geworden. Daar zijn we heel blij mee.” De woonkamer wordt er zelfs al minder door gebruikt, omdat het zo fijn is om aan de eettafel te zitten. Ook het proces is volgens hen prettig verlopen. “Decokeuken heeft goed werk geleverd. Ook de samenwerking met de andere partijen die betrokken waren bij de verbouwing liep soepel en fijn.”

Fokko & Wilma

Bontebok

Ben je geinspireerd geraakt?