Binnenkijken bij familie Reeuwijk

Een keuken van Decokeuken, dat zou je bijna vaste prik kunnen noemen bij de familie Reeuwijk. ,,Toen onze oudste dochter een huis kocht in Blaricum koos ze voor een keuken van Decokeuken. Onze andere dochter woont in Joure en ook zij kocht een aantal jaar geleden een keuken van Decokeuken. En toen waren wij aan de beurt!”, lacht Gees Reeuwijk. ,,We hebben er niet eens over nagedacht om bij een andere zaak te gaan kijken.”

Het echtpaar heeft hun huis onlangs grondig gerenoveerd, verduurzaamd en senioren-proof gemaakt. Vloerverwarming, extra zonnepanelen, van het gas af, een warmtepomp; het hele huis moest eraan geloven. ,,De oude keuken was op zich nog prima, maar we dachten, nu we toch alles op de kop hebben kunnen we beter ook maar voor een nieuwe keuken gaan”, vertelt Gees. En dus klopte het echtpaar aan bij Germ.

,,Hij heeft aan ons niet extreem veel werk gehad, want we wisten redelijk goed wat we wilden”, vertelt Leo. Niet verwonderlijk ook, want Leo heeft er kijk op: hij werkte jarenlang als keukenmonteur en heeft ook gewerkt voor Decokeuken. ,,Na het eerste gesprek lag er al een redelijk definitief ontwerp. We wilden een strakke keuken, iets wat bij deze tijd past. En met zoveel mogelijk lades. Zodat je niet op je knieën hoeft als je iets van de onderste plank uit een kastje wilt pakken.” En het bleef niet alleen bij een keuken, Gees en Leo lieten ook een grote kast maken voor in de bijkeuken.

De plaatsing deed Leo zelf, met op de eerste dag wat hulp van keukenzetter Rinse van Decokeuken. ,,Want mijn man is niet meer helemaal gezond en het is natuurlijk fysiek best zwaar”, legt Gees uit.

Wat ze het allerfijnste vinden aan de nieuwe keuken? ,,De ergonomie, hij is heel praktisch. Ik ben een heel praktisch mens, ik vind het fijn dat ik niet heel veel moeite hoef te doen om dingen te pakken. En dat ik het makkelijk schoon kan houden vind ik ook heel belangrijk”, aldus Gees.

Ook de zee van ruimte vindt het echtpaar heel prettig. Leo: ,,voor twee personen is dit een mega keuken. We hebben bijna acht meter keuken voor twee senioren.” Maar het meest enthousiast is Gees misschien nog wel over de kast in de bijkeuken. ,,De droger en de wasmachine zijn op stahoogte ingebouwd. Ik kan alles zo pakken, ik heb zoveel minder last van mijn rug!”

Verder zijn ze heel erg te spreken over Germ en ze tippen mensen uit hun omgeving al jaren om voor een keuken van Decokeuken te gaan. ,,Laatst mijn zus nog”, zegt Gees.

Waarom ze al zo lang fan zijn kan Leo heel helder uitleggen: ,,Germ is open en eerlijk naar de klant toe, hij doet zijn uiterste best. Hij gaat tot het gaatje tot de klant tevreden is en tot hij zelf tevreden is over het eindresultaat. En dat is wel uniek, kan ik zeggen met al mijn ervaring in keukenland.”

Familie Reeuwijk

Grou

2021

Type keuken: Modern, wit

Ben je geinspireerd geraakt?