Binnenkijken bij familie Bandell

Dat de broers Holtrop hun nieuwe keuken mochten maken, daar hebben Marlies en Rob Bandell geen enkele discussie over hoeven voeren. ,,We kennen ze al zo lang. Van vroeger, van school en van de voetbal. We zien ze ook heel vaak in het dorp, ze doen veel voor de gemeenschap. Ze hebben de gunfactor”, vertelt Marlies.

Maar het was niet alleen een kwestie van gunnen, het stel had veel goede verhalen over Decokeuken gehoord en natuurlijk werd de website bekeken. ,,Online deden we veel leuke ideeën op. We zagen verschillende voorbeelden die ons aanspraken en waarvan wij dachten: dat willen wij ook wel.”

Ondanks de opgedane inspiratie stond de look van de nieuwe keuken niet gelijk vast. ,,We hadden eerst een witte hoogglans keuken op het oog en dat wilden we combineren met zwart”, vertelt Marlies. ,,Maar dat werd toch iets te steriel, dat wit met zwart. We twijfelden en konden er niet echt goed uitkomen. Het is een hele investering en dan wil je wel de juiste keuze maken.” Ze besloten om het project even on hold te zetten en nog wat langer na te denken. ,,Germ was heel relaxt daarin, die vond dat prima. Dat was wel heel fijn, dat hij ons de ruimte heeft gegeven zodat we geen overhaaste beslissing zouden maken. Hij kwam ook met heel veel andere ideeën en ook in de showroom konden we veel nieuwe inspiratie opdoen.”

De plannen voor de witte keuken werden uiteindelijk ingewisseld voor een concept waar het duo zich veel beter in kon vinden: een houten keuken met een veel warmere uitstraling. Die kwam er en van die beslissing hebben ze geen moment spijt gehad. ,,Ik word elke morgen weer heel blij en gelukkig als ik de keuken binnenstap”, vertelt Marlies enthousiast. ,,Alles is tot in detail hoe we het wilden. Germ zei ook heel vaak: ‘zeg het maar, wij kunnen alles en alles is mogelijk!’”

Dat bleken geen loze woorden, want hij maakte zijn belofte meer dan waar. Zo wilde Marlies graag een ombouw om de koelkast en de oven hebben en een koof om de afzuigkap. ,,Dat werd allemaal op maat gemaakt en dat is heel fijn.”

Op de vraag wat ze het mooiste aan de keuken vindt kan Marlies niet makkelijk een antwoord geven. ,,Ik vind alles mooi! Ik kan niet iets noemen wat ik niet leuk vind, ik ben er gewoon super blij mee.”

Ook over de service van Decokeuken is Marlies zeer te spreken. ,,Ze leveren echt vakwerk af, ze geven goede adviezen, er is een hele fijne sfeer en je merkt dat ze heel veel ervaring hebben.” Dat merkte ze onder andere toen de nieuwe keuken geplaatst werd. ,,Die jongen die hier kwam om de keuken te plaatsen, die zette de keuken binnen twee dagen perfect in elkaar. Echt niet te geloven, wat een vakman!”

Familie Bandell

Oranjewoud

2022

Type keuken: Hout, modern

Ben je geinspireerd geraakt?