Binnenkijken bij Familie Visser

We zijn op bezoek bij familie Visser in Bontebok, waar zij vier jaar geleden een oude boerderij kochten. Twee jaar lang hebben ze de oude keuken nog gebruikt, maar deze viel bijna letterlijk uit elkaar. Het was nu écht tijd voor een nieuwe. “De keuken was een houten, degelijke keuken, maar ook midden in alle looproutes. Dat was dus totaal niet praktisch, dus gingen we op zoek naar een andere plek.”

“De kleine voorkamer was voor de vorige bewoners hun woonkamer. Knus en met een houtkachel. Wij kwamen hier met een gezin wonen, dus gebruikten liever de grote woonkamer, de kleine voorkamer was een soort van ‘over’. Toen dachten we: is dit niet een goede plaats voor de nieuwe keuken? Dit plan bij Germ van Decokeuken neergelegd en samen zijn we gaan tekenen.”

“Ik wilde graag de houtkachel behouden, maar we konden het niet passend maken met de wensen die we hadden. Elke keer hadden we net wat meters te kort. We hadden het proces even stil gelegd, want we konden er niet uit komen. Toen we het proces weer gingen opstarten, moest ik toch een concessie doen. Als de houtkachel eruit zou gaan, zou dat alle problemen oplossen. Dat zou het verschil maken om wel onze droomkeuken te laten maken.”

“Het is geworden zoals ik wou: eigentijds, een beetje stoer, een beetje landelijk, maar niet te truttig!”

“Ik wilde heel graag een eiland en dat vind ik nu ook wel één van de mooiste dingen. Het is echt een stoer statement in deze kamer. Samen en in overleg met Germ hebben we materialen uitgezocht. Je wilt natuurlijk dat het mooi is, maar het moet ook praktisch zijn. Ik wilde ook echt hout. Het is duurzaam en het blijft lang mooi. Het is helemaal geworden zoals ik wou: eigentijds, een beetje stoer, een beetje landelijk, maar niet te truttig!”

“Wij zijn heel erg tevreden met het eindresultaat. Het past perfect in de ruimte. Het is eenvoudig met een werkunit en een eiland. Het klopt gewoon. ’s Ochtends ontbijten we hier graag en ’s avonds kan ik mij uitleven op mijn nieuwe inductie kookplaat. Wat kookt dat toch fantastisch! Ook de stoomoven vind ik erg fijn! Ik ben geen aardappelkoker, dus ik kan hier heerlijk mijn pasta’s en wok gerechten klaar maken!”

“Wij bevelen Decokeuken zeker aan. Germ is gewoon ‘what you see, is what you get’. Dat is snel en makkelijk schakelen. Prijs-kwaliteit verhouding is top en ze zijn erg sympathiek. Zodra er wat is, wordt het meteen geregeld en opgelost. Ze zijn zeer betrouwbaar!”

Familie Visser

Bontebok

2019/2020

Type keuken: Modern, Landelijk, Hout

Ben je geinspireerd geraakt?