Binnenkijken bij familie Mooiweer

Als je al meer dan twintig jaar in hetzelfde huis woont, en in dat huis ook al meer dan twintig jaar dezelfde keuken hebt, is het niet gek dat de keuken eens aan vervanging toe is. Dat was precies het geval in Zwartsluis.

Ze hebben eerst hier in de omgeving bij wat keukenzaken rondgekeken, maar konden bij de veel winkels niet iets vinden wat bij hun wensen paste. Op een gegeven moment zijn ze bij één keukenzaak geweest waar ze een redelijke optie vonden, maar toen gaf de verkoper aan dat die keuken te duur voor ze was. Dat vonden ze zo’n vreemde uitspraak, dat ze daar direct weg zijn gegaan. Na een tijdje heroverwegen zei hun dochter “Waarom ga je niet in Heerenveen kijken?”, waarna ze bij Decokeuken terechtkwamen. Daar vonden ze hun klik, en hebben we een prachtige keuken voor ze mogen ontwerpen en plaatsen.

“Onze nieuwe keuken moest vooral niet té modern en niet té strak zijn. We willen een beetje een landelijke uitstraling.” Op basis van de wensen, werd al snel duidelijk dat de keuken een wat robuuste en houten uitstraling mocht hebben. Daarnaast wensten ze dat de keuken een warme uitstraling had. Op basis van alle wensen is Germ aan de slag gegaan met de tekening.

In eerste instantie was het de bedoeling dat er bovenkasten tegen de lange wand van de keuken zouden komen. “Hierop kregen we het advies dat de keuken er juist kleiner door zou gaan lijken. Gelukkig zijn we hierin goed geadviseerd en hebben we uiteindelijk voor een houten plank gekozen. Dit maakt het geheel een stuk mooier.” Verder waren er weinig specifieke wensen, dus verliep het proces vrij soepel en stond het ontwerp na een paar keer overleggen vast.

Nu de keuken geplaatst is en ze ‘m kunnen gebruiken, zijn ze er heel tevreden mee. De man des huizes staat voornamelijk in de keuken en die kan daar alles doen wat hij zou willen. “Daarnaast zijn we ook vaak in deze ruimte te vinden, omdat de eettafel naast de keuken te vinden is. Zo zitten we met plezier in de woonkeuken!”

Of ze Decokeuken zouden aanbevelen? Zeker weten! Toen kennissen aan het kijken waren naar keukenzaken, hebben ze precies hetzelfde gezegd als wat hun dochter destijds ook zei: “Waarom ga je niet in Heerenveen kijken?” Wat ze het fijnste vonden wat het gemoedelijke, vriendelijke contact en dat ze zich al snel welkom voelden. Daarnaast vonden ze het fijn dat je van tevoren alles bespreekt, dan duidelijke afspraken maakt en dat ook alles is. “We hebben ook wel verhalen gehoord van andere mensen die achteraf allerlei bijkomende kosten kregen bij hun keuken, maar die ervaring hebben wij bij Decokeuken helemaal niet gehad.”

Als ze net zo lang kunnen genieten van deze keuken als dat ze hun vorige keuken gebruikt hebben, dan zitten het de komende jaren helemaal goed. We wensen jullie nog vele jaren plezier met deze prachtige keuken!

Familie Mooiweer

Zwartsluis

Ben je geinspireerd geraakt?