Binnenkijken bij familie De Vries

We nemen een kijkje bij de nieuwe keuken van de familie de Vries in Heerenveen. Wellicht heeft het te maken met het feit dat ze niet ver van onze winkel af wonen, maar ze hadden al wel eens van ons gehoord. Toen ze op zoek waren naar een nieuwe keuken, dachten ze dan ook aan ons!

Nadat hun vorige keuken er zo’n zestien jaar in heeft gezeten, was het tijd voor vernieuwing. Niet omdat de oude keuken van ellende uit elkaar viel, maar omdat deze gewoon niet meer aansloot bij de wensen, zowel voor het oog als het praktische oogpunt. Ze hadden al eens geprobeerd om het houtwerk over te verven, maar dit is nooit een langetermijnoplossing geworden.

Qua indeling wisten ze al aardig hoe de nieuwe keuken eruit mocht gaan zien. In principe wilden ze niet veel veranderen, maar de apothekerskast hoefde in de nieuwe keuken niet terug te komen. “We wisten zelf nog niet precies wat we hiervoor in de plaats zouden willen, maar toen Germ een paar planken intekende, was dat meteen raak.” Ook hebben ze nagedacht over het toevoegen van een keukeneiland, maar uiteindelijk hebben ze hier niet voor gekozen. “Het nam te veel ruimte van de keuken in, dat vonden we best zonde.”

“Het voelt niet alsof hun doel is om zo veel mogelijk keukens te verkopen. Dit hebben we ook wel anders ervaren bij andere keukenzaken.”

Het hele proces bij Decokeuken vonden ze eigenlijk heel soepel gaan. “Ik wist eigenlijk wel wat ik wilde, dus we waren er ook heel snel uit.” De kasten werden van hout, maar om het toch een iets stoerder uiterlijk te geven werden die in een donkere kleur geverfd. Ze kregen een proefstuk mee om even te kijken of ze dat zou bevallen, waarna de knoop werd doorgehakt. Het keukenblad zou in eerste instantie ook een donkere kleur krijgen, maar toen Germ aangaf dat de hele keuken dan wel heel donker zou ogen, hebben ze naar wat alternatieven gekeken en voor een lichtere kleur gekozen.

“We vonden het fijn dat Decokeuken zo klantvriendelijk en meedenkend is. Het voelt niet alsof hun doel is om zo veel mogelijk keukens te verkopen. Dit hebben we ook wel anders ervaren bij andere keukenzaken.” Ook de samenwerking tussen Germ van Decokeuken en de houtzagerij van woonwinkel De Wenloads die heeft meegeholpen aan een proefstuk van de kasten vonden mooi.

“We zijn heel tevreden met deze nieuwe keuken!” geeft de familie aan. Het mooiste vinden ze de combinatie van de kasten in de donkere kleur met de grepen. “Het hout, de textuur, de grepen, het geheel maakt het gewoon helemaal af.”

We wensen jullie heel veel jaren kookplezier in deze mooie, ruime keuken!

Familie De Vries

Heerenveen

December 2023

Ben je geinspireerd geraakt?