Binnenkijken bij familie De Jong

De familie De Jong bezocht meerdere keukenstudio’s, maar wist al snel: dit is helemaal niks. ,,Die grote ketens zijn maar op een ding uit: ze willen een keuken verkopen”, vertelt Dennis de Jong. Hij en zijn vrouw Nicky keken juist uit naar een keukenzaak die veel meer te bieden heeft. Service, kennis van zaken en maatwerk, daar waren ze naar op zoek.

Met de grote keukenketens werd dan ook geen koop gesloten, maar bij Decokeuken vonden ze wat ze zochten.

Dankzij het goede advies van Germ is de keuken niet alleen heel mooi, maar ook erg praktisch geworden. ,,Een andere keukenstudio had een tekening voor ons gemaakt en had het kookeiland op een hele andere plek getekend. Germ zei meteen: ,dat moeten jullie niet doen. Je komt daar binnenlopen met je boodschappen en dan wil je die meteen op je kookeiland kunnen zetten.’ Een hele fijne tip, want het klopt gewoon.”

Qua uitstraling van de keuken had de familie een duidelijk plaatje voor ogen. ,,We wilden een zwarte keuken”, vertelt Nicky. ,,Dat wisten we al zeker, maar dan was het nog de vraag: wil je matzwart of zwart waarbij nog een houtnerf zichtbaar is? Wij kozen uiteindelijk voor zwart met een houtnerf.” Ook zag de familie een kookeiland voor zich, inclusief barkrukken.

,,We hebben veel meer plezier van deze keuken dan van onze vorige. Je gaat er veel sneller even zitten nu”, vertelt Nikcy. ,,In ons vorige huis hadden we een dichte keuken, dat is ook niet gezellig.” ,,Nu we een open keuken hebben zorgt dat voor veel meer betrokkenheid. Voorheen stond je alleen te koken, dat is nu heel anders”, vult haar man aan. Ook bij de kinderen valt de nieuwe keuken erg in de smaak. ,,Ze zitten heel graag aan de bar met hun iPads.”

,,We hebben veel meer plezier van deze keuken dan van onze vorige. Je gaat er veel sneller even zitten nu”

Het mooiste vindt de familie het totaalplaatje. ,,De keuken past heel goed bij de rest van ons huis. Bij de vloer, de wanden, de eettafel: het is gewoon een mooi geheel. En ik ben vooral heel blij het perfect ingebouwde koffiezetapparaat”, lacht Dennis.

Waar de familie ook erg over te spreken is, is de installateur die de keuken geplaatst heeft. ,,Poeh, die was echt goed. Hij heeft het magnifiek gedaan. Hij keek echt naar de situatie en paste ter plekke nog even iets aan bij de la onder de kookplaat, zodat het nu helemaal perfect is. Zulk vakmanschap zie je niet vaak.”

Familie De Jong

Heerenveen

2021

Type keuken: Modern, Zwart

Ben je geinspireerd geraakt?