Binnenkijken bij Evert-Jan & Margot

Zo’n tien jaar geleden werkten Evert-Jan en Margot aan het verbouwen van een studentenhuis naar een woonhuis in De Pijp in Amsterdam. In die woning was vrijwel geen enkele muur recht, wat maakte dat de uitvoerder tegen Evert-Jan zei dat hij daar wel een oplossing voor wist voor de keuken in de woning. Zo is Evert-Jan met Germ in contact gekomen, en is er uiteindelijk een door Decokeuken ontworpen keuken geplaatst.

Toen Margot en Evert-Jan jaren later hun nieuwe woning gingen bouwen, moest daar natuurlijk ook een keuken in komen. Omdat ze destijds zo’n fijne samenwerking hebben gehad met Decokeuken, was het bijna vanzelfsprekend dat ze daar weer aanklopten. En zo ging het ook. Het eindresultaat: niet één, niet twee, maar drie keukens die ontworpen en geplaatst zijn in de nieuwbouwwoningen in het duingebied van Noordwijk!

In de ene woning, die bewoond wordt door Evert-Jan en Margot, zijn uiteindelijk twee keukens geplaatst. Een grote keuken, en een kleiner keukenblok in het gastenverblijf op de benedenverdieping van de woning. Bij het ontwerpen van de woning, werken ze samen met een binnenhuisarchitect. In samenspraak met haar, hebben Evert-Jan en Margot hun wensen van de keuken besproken met Germ. “De architect was niet altijd even makkelijk voor Germ, omdat ze een sterke visie had die ze duidelijk over wilde brengen. Dat was overigens helemaal niet erg, want juist daardoor is het eindresultaat nóg beter geworden.”

Het huis moest echt een strandhuis in de duinen zijn. Deze sfeer wilden ze ook terug laten komen in de keuken. Daarom heeft Margot het kleurenpalet bepaald aan de hand van de kleuren die je in het duingebied tegenkomt. Verder hebben ze in overleg en afstemming met Germ en hun binnenhuisarchitect alle details besproken en uiteindelijk hun keuzes gemaakt.

“We kunnen nu ook echt met meerdere mensen samen in de keuken zijn en zelfs samen koken. Dat vinden we echt een plus.”

“Het hele proces heeft best een tijd geduurd, wat overigens niet te wijten valt aan Decokeuken.” Het huis staat in een Natura2000-gebied, wat maakt dat je rekening moet houden met stikstofregels. En ook al duurde het wat langer, het eindresultaat mag er helemaal wezen! De keuken is compleet uitgerust met een inductieplaat met ingebouwd afzuigsysteem, een grote oven en een kleinere combimagnetron, een wijnkoeler en een vermaler in de gootsteen. Ook hebben ze gekozen voor een keukeneiland met een barelement, waardoor de keuken niet alleen voor het koken geschikt is, maar ook op sociaal vlak veel voordelen biedt. “We kunnen nu ook echt met meerdere mensen samen in de keuken zijn en zelfs samen koken. Dat vinden we echt een plus.”

Daarnaast hebben Margot en Evert-Jan in de benedenverdieping van hun woning een tweede leefruimte gecreëerd, zodat hun gasten vrijwel compleet zelfstandig kunnen wonen. Mochten ze wanneer ze ouder worden bijvoorbeeld hulpbehoevend worden, dan hebben ze de perfecte ruimte om mensen die hen komen ondersteunen daar te laten verblijven.

Al met al zijn Margot en Evert-Jan wederom zeer tevreden met Decokeuken. “De dienstverlening, bereikbaarheid en het advies is goed.” Er komt zelfs een nieuw project aan in de nabije toekomst waar ze Decokeuken graag weer bij betrekken. “Hopelijk is de afstand tot Heerenveen geen dealbreaker voor Germ!”

Evert-Jan & Margot

Noordwijk

Januari 2024

Ben je geinspireerd geraakt?