Binnenkijken bij Emmy de Jong

We kijken binnen bij Emmy in Drachtstercompagnie, bij wie we in januari 2019 een prachtige keuken hebben geïnstalleerd. Elf jaar geleden hebben wij dit huis gekocht. Onze wens was altijd al om er een stukje bij aan te bouwen zodat we een mooie ‘leefkeuken’ konden creëren met een grote tafel en openslaande deuren naar de tuin”, vertelt Emmy. “Afgelopen jaar was het zover, maar toen konden we helaas niet dé keuken vinden die we graag zouden willen. We kwamen via internet terecht bij Decokeuken en zijn naar Heerenveen gereden. Bij binnenkomst zagen we gelijk al een paar keukens staan. Dit is wat wij bedoelen: een stoere houten keuken!”

“Bij binnenkomst in de showroom zagen we gelijk al een paar keuken staan. Dit is wat wij bedoelen: een stoere houten keuken!”

“We zijn met Germ om de tafel gegaan en daar is toen ter plekke onze droomkeuken getekend. Er waren een aantal dingen we graag wilden, zoals een dik robuust blad, een dieper aanrecht, stoere stalen handgrepen en een wat hogere keuken, want wij zijn beide wel lang. Alles kon zo gerealiseerd worden. We kwamen alleen nog wel voor een andere keuze te staan: gaan we weer op gas koken of inductie? Met oog op de toekomst hebben we toch voor inductie gekozen”, vertelt Emmy. “Maar ik mis het gasvlammetje wel. Het functioneert hartstikke goed en het voldoet ook, dus daar gaat het niet om. Ik heb altijd op gas gekookt, dus het is voor mij even wennen.”

“We genieten alweer een half jaar van deze keuken. Het is heerlijk! Naast de nieuwe keuken hebben we natuurlijk ook veel meer ruimte in ons huis gekregen. Het past allemaal perfect bij elkaar. We hebben nu ook nooit meer etensluchtjes in huis, want de afzuigkap (die is ingebouwd) springt automatisch aan. Ik vergat ‘m nog wel eens, maar nu nooit meer! Het is nog de bedoeling dat we er een houtkachel bijkrijgen, dan is het compleet. Wij voelen ons verwend met dit prachtige huis én keuken.”

 

Emmy de Jong

Drachtstercompagnie

Januari 2019

Type keuken: Landelijk, modern, hout

Ben je geinspireerd geraakt?