Binnenkijken bij Amarins & Dennis

We kijken binnen bij Amarins en Dennis in Sneek, bij wie we in september 2018 een prachtige keuken hebben geïnstalleerd. ‘In juni hebben we een nieuw huis gekocht. Hier zat een hele oude bruine keuken in met oranje tegels, dus die was echt wel toe aan vervanging’, vertelt Amarins. ‘Mijn ouders ontdekten Decokeuken tijdens hun zoektocht naar een tv-meubel bij de Wenloads, het pand ernaast. Ze stuurden ons meteen naar de keukenboer toe, omdat ze erg mooie keukens hadden gezien’, gaat ze verder.

Amarins had zelf al heel duidelijk in haar hoofd hoe de nieuwe droomkeuken eruit moest komen te zien. ‘Ik wilde heel graag een plank boven het aanrecht in plaats van bovenkastjes. Verder wilde ik een betonnen blad, een Quooker kraan en witte stukken tussen het hout. Dat laatste konden andere keukenboeren niet doen, terwijl Germ van Decokeuken er prima mee uit de voeten kon. De andere zaken waar we zijn geweest hadden ook vooral standaardmaten die ons niet bevielen. Bij Decokeuken kan alles op maat gemaakt worden’, vertelt ze. ‘Germ is heel aardig, luistert goed en geeft goede adviezen. Hij vond het wel mooi dat ik precies in m’n hoofd had hoe ik het wilde’, lacht Amarins. ‘We wilden eerst een kast tot het plafond, maar Germ zei: “Het staat veel luchtiger als je een beetje ruimte tussen het plafond en de keuken laat.” Daar had hij helemaal gelijk in’, gaat Amarins verder. ‘Het betonnen blad dat we erin wilden, kreeg volgens Germ heel snel kringen. Dat was iets wat we natuurlijk liever niet wilden, dus kwam hij met een heel mooi alternatief. Verder kwam Germ nog met een handige kast voor de pannen. Hij noemt het de pindakast, haha’, vult Amarins vrolijk aan.

“Het is veel leuker om in deze keuken te koken. In ons oude huis konden we niet tegelijkertijd in de keuken staan, nu kunnen we lekker samen koken!”

‘We zijn heel erg blij met het eindresultaat. Het is precies zoals ik het in m’n hoofd had. Niet te strak en niet te stoer. Alles wat normaal chroom is hebben wij in het zwart gedaan, zoals de kraan, de spoelbak en de grepen. Door het witte oogt hij weer wat zachter en ik vind hem zelf mooi eigentijds en niet te stoer’, vertelt Amarins. En, zijn jullie ook meer in de keuken? ‘Ja, ik ben er veel meer mee bezig. Het is leuker om in een mooie keuken te koken, antwoordt ze. ‘In ons oude huis hadden we een kleinere keuken, dus konden mijn vriend en ik niet tegelijk in de keuken staan. Nu kunnen we lekker samen koken’, vult Amarins enthousiast aan. ‘Ik geef Decokeuken een dikke tien en zou ze zeker aanbevelen’, sluit ze af.

 

Amarins & Dennis

Sneek

September 2018

Type keuken: Modern, Landelijk, Hout

Ben je geinspireerd geraakt?